Església de Sant Fabià i Sant Sebastià
(Arres - Val d'Aran)

Arres - Església de Sant Fabià i Sant Sebastià

Arres - Església de Sant Fabià i Sant Sebastià (Foto: Albert Esteves, 2020)

Arres - Església de Sant Fabià i Sant Sebastià (Foto: cartell in situ)

Arres de Jos - En primer pla, l'església desapareguda de Sant Joan. Al fons la de Sant Fabià

Arres de Jos - En primer pla, l'església desapareguda de Sant Joan. Al fons la de Sant Fabià (Foto: Lluís Marià Vidal - Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya -, 1899)

Situació Arres de Jos. Carrer de Sant Fabian
Església de petites dimensions, d'una sola nau, rectangular, capçada amb un absis semicircular molt irregular, precedit d'un presbiteri trapezoidal. L'absis presenta arcuacions de tipus llombard i un fris de dents de serra. Originalment estava coberta amb una volta de canó, substituïda després per un empostissat de fusta. Va ser sobrealçada en un moment indeterminat, quan es va construir l'actual campanar d'espadanya. Es considera una obra retardatària del segle XII.

A la fotografia que adjuntem, de l'any 1899, podem veure l'antiga església de Sant Joan, amb una espadanya de dos ulls i, si ens fixem bé, podem veure al fons, a la seva dreta, la capella de Sant Fabià.