Can Rossell (Museu de Puntes de Coixí)
(L'Arboç - Baix Penedès)

L'Arboç - Can Rossell (Casa de Cultura) (Foto: Albert Esteves, 2006)

L'Arboç - Auditori del Museu (Ca la Quica)

L'Arboç - Auditori del Museu (Ca la Quica) (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Major, 37
Edifici construït l'any 1882. Consta de planta baixa, entresol, planta noble i golfes. El pis principal té tres grans finestrals que aboquen a un balcó de perfil sinuós. L'acabat de la façana evoca els carreus de pedra a la part dels pisos, mentre que a la part baixa s'estructura en franges horitzontals.

L'any 1989 l'Ajuntament va adquirir l'edifici per ubicar-hi la Casa de Cultura i el Museu de Puntes de Coixí. El museu està situat a la segona planta i conté de més de 500 obres: jocs de llit, mocadors, ventalls, mantellines, aplicacions, albes, tapets, etc., que mostren la destresa i el sentit artesanal de les puntaires locals, una tradició que es remunta al segle XVIII.

La casa annexa, abans denominada Ca la Quica, es va convertir en auditori del Museu. La façana conserva el portal adovellat i una finestra geminada d'època gòtica.