Església de Sant Roc de Begòs
(Es Bòrdes - Val d'Aran)

Begòs - Església de Sant Roc

Begòs - Església de Sant Roc (Foto: Albert Esteves, 2020)

Begòs - Església de Sant Roc (Foto: Web Ajuntament)

Situació Begòs. Carrer Santa Creu
L'església de Sant Roc i de la Santa Creu de Begòs és un edifici d'origen romànic, originalment constituït per una nau -amb la volta lleugerament apuntada- capçada amb un absis molt modificat posteriorment. Cap al segle XVI o XVII -igual que les esglésies dels pobles veïns- va ser ampliada amb dues capelles laterals enfrontades i es va construir el campanar, a la base del qual es va situar una nova porta, d'arc de mig punt, constituint una mena de nàrtex tancat que protegeix la porta original romànica.

A l'interior de l'església es conserven una pica baptismal i una pica beneitera, ambdues decorades amb relleus, d'època romànica.