Palauet i jardins Bertran
(Barcelona | Putxet - Barcelonès)

Barcelona - Palauet Bertran

Barcelona - Palauet Bertran (Foto: BCNROC-Ajuntament de Barcelona)

Barcelona - Palauet Bertran (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Putxet, 17
Felip Bertran i d'Amat (Barcelona, 1835-1911), advocat i polític conservador, es va instal·lar al Putxet després de la urbanització dels terrenys, l'any 1861. En aquell bosc natural va fer construir un gran edifici senyorial d'estil classicista i posteriorment, compartint l'enorme jardí privat conegut com el Bosc Bertran, es van anar edificant altres cases unifamiliars per a famílies de la burgesia barcelonina. Al costat de l'entrada hi ha una glorieta neoàrab. L'any 1962, Nicolau Rubió i Tudurí va dissenyar l'actual jardí de la família Bertran. Entre altres elements destacats, hi ha un llac, un torrent d'aigua natural i unes coves, utilitzades com a celler.