Jardins del Turó del Putxet
(Barcelona | Putxet - Barcelonès)

Barcelona - Panoràmica des del Turó del Putxet

Barcelona - Panoràmica des del Turó del Putxet (Foto: Albert Esteves, 2020)

TipusParcs i jardins
Situació Manacor, 19-21
El Putxet* és un turó de 178 m d'altitud situat entre Sant Gervasi i Vallcarca. Es té coneixement de l'existència d'una capella al segle XVII, que no ha deixat rastre. Formava part de la finca coneguda com a Torre Espanya. A partir de 1870, van començar a construir-s'hi torres d'estiueig de la burgesia barcelonina, els jardins de les quals ocupaven pràcticament tota la falda del turó i els terrenys erms eren explotats per una pedrera. L'any 1970, l'Ajuntament va expropiar aquests terrenys per convertir-los en un parc urbà, projectat per Joaquim Casamor. Malgrat el pendent, s'hi pot passejar amb comoditat a través de camins empedrats amb pocs trams d'escales. Hi ha dos miradors que permeten contemplar unes excepcionals panoràmiques, des del mar al Tibidabo.

*A vegades escrit Putget, grafia rebutjada per l'Institut d'Estudis Catalans que estableix Putxet com a forma correcta.