Centre Sociosanitari Dolors Aleu
(Barcelona | Putxet - Barcelonès)

Barcelona - Centre Sociosanitari Dolors Aleu

Barcelona - Centre Sociosanitari Dolors Aleu (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorAlbert de Pineda i Álvarez
Situació Ronda General Mitre, 255
L'edifici és un equipament sociosanitari de titularitat pública, construït l'any 2009, amb una superfície de 7.500 m². Té una façana encarada a la ronda General Mitre, una via amb una gran densitat de trànsit, i una altra que aboca a petits carrers de barri. Per això, l’edifici varia en alçada i les façanes responen a aquests entorns diferents. Compta amb un sòcol revestit amb panells de formigó que marca les primeres plantes de l'edifici, mentre que les plantes altes estan acabades amb panells d'alumini, els quals es pleguen en algunes parts per marcar les obertures a l'exterior.

El projecte és d'Albert de Pineda i Álvarez (Barcelona, 1953) especialitzat en arquitectura hospitalària, autor, entre altres obres remarcables, de la reforma i rehabilitació de l'Hospital del Mar entre els anys 1988/1991 i el projecte del Parc d'Investigació Biomèdica, que li van valer el premi FAD d'Arquitectura de 1992.