Casa Gifreda
(Barcelona | Putxet - Barcelonès)

Barcelona - Marmellà, 3-7

Barcelona - Marmellà, 3-7 (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Marmellà, 3-7
Edifici residencial concebut com a casa d'estiueig, adossat al turó de l'actual parc del Putxet. Acabat amb maçoneria de pedra irregular, té les obertures emmarcades amb maó vist. Les dues torres que el flanquegen li atorguen un aire casteller. El terrat de la torre dreta és fruit d'una reforma de l'any 1928 projectada per Antoni Puig Gairalt.

Un dels propietaris de la casa, juntament amb el seu germà Màrius, va ser Josep Gifreda, mestre d'alquimistes, que hi tenia un laboratori i una de les biblioteques més importants d'Europa dedicada al que es coneix com a filosofia hermètica.