La Farinera
(Barcelona | Diagonal - Travessera - Barcelonès)

Barcelona - La Farinera (Foto: Anna Corcoll, 2018)

La Farinera, des del carrer Moià

La Farinera, des del carrer Moià (Foto: Anna Corcoll, 2018)

Situació Aribau 226, interior de l'illa
Edifici industrial de cinc plantes amagat a un interior d'illa recentment restaurat per Bogom arquitectura per acollir botigues i oficines.

Respon al tipus de fàbrica de pisos i és part d'un complex industrial que comprèn diverses edificacions necessàries per a l'elaboració del producte.

La fàbrica de pisos va originar-se a finals del segle XVIII i va representar un disseny òptim per a rendibilitzar l'energia que fa moure les màquines i aprofitar al màxim la llum solar. Als anys trenta del segle XIX s'implanten les columnes de ferro colat a l'interior, com en aquest cas, amb la qual cosa s'allibera espai.