Cal Freixetes
(L'Albagés - Les Garrigues)

L'Albagés - Cal Freixetes. Escut a la porta

L'Albagés - Cal Freixetes. Escut a la porta (Foto: Albert Esteves, 2020)

L'Albagés - Cal Freixetes (Foto: Carles Betriu Reñé -invarquit.cultura.gencat.cat--, 1982)

Situació Carrer Major, 6
Havia estat residència dels monjos de Poblet, senyors del castell i del poble fins a l'any 1835. Originalment, era una casa de planta baixa, pis i golfes. Les golfes, que ja van haver de ser reconstruïdes després de la Guerra Civil, han estat eliminades i substituïdes per un cos modern, obert amb tres finestres. Una intervenció gens respectuosa amb l'arquitectura original de la casa (podem veure-ho comparant la foto actual amb la dels anys vuitanta) que ha alterat significativament la seva fesomia. Tanmateix, la planta baixa i el primer pis conserven en gran manera els seus elements tradicionals. Un d'ells és la porta principal, a la llinda de la qual hi ha el monograma de Crist.