Casa Duran
(Sabadell | Centre històric - Vallès Occidental)

Sabadell - Casa Duran

Sabadell - Casa Duran (Foto: Albert Esteves, 2021)

Sabadell - Casa Duran (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2006)

Situació Pedregar, 7
Les primeres referències sobre l'establiment d'aquesta família a Sabadell es remunten a l'any 1443. La casa va ser construïda entre els anys 1578 i 1606 per iniciativa de Feliu Duran, home que va tenir un gran protagonisme al Sabadell del segle XVII, ja que va ser procurador reial i jurat del Consell de la Vila. Té les característiques pròpies d'una casa senyorial i, a la vegada, de producció agrícola. Consta de planta baixa, pis i golfes. Conserva els cellers, els cups, les restes d’una fàbrica de sabó a la planta baixa i el saló principal i les cambres de la planta noble. Destaquen les ornamentacions constructives i pictòriques i la capella privada -amb un retaule renaixentista presidint l'altar-. Ha estat rehabilitada modernament.