Cal Seró
(El Soleràs - Les Garrigues)

El Soleràs - Cal Seró

El Soleràs - Cal Seró (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Carrer del Pou, 7
Casal de grans dimensions que va ser construït l'any 1790 -si atenem a la data inscrita en una de les llindes- tot i que és probable que aprofités elements més antics, com el portal de mig punt, fet amb tretze dovelles estretes i molt ben tallades. Al seu damunt hi ha una finestra amb els brancals motllurats amb nervadures sobre peanyes esculpides. Els dos pisos superiors van ser afegits en la reforma efectuada cap a 1880, en la qual també es van convertir en balcons les finestres del primer pis.

Segons l'Inventari del Patrimoni, la casa va pertànyer a Ventura Vilalta. Durant la Guerra Civil va ser cedida com a hospital.