Capella de la Mare de Déu de Montserrat
(El Soleràs - Les Garrigues)

El Soleràs - Capella de la Mare de Déu de Montserrat

El Soleràs - Capella de la Mare de Déu de Montserrat (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Camí de l'Ermita
Al mateix paratge on ja hi havia l'ermita del Sagrat Cor, alçada als anys cinquanta, i la Gruta de Lourdes, construïda als vuitanta. L'any 1993 es va inaugurar un tercer santuari, aquest dedicat a la Mare de Déu de Montserrat. Va ser promogut pels mossens Josep Farré i Àngel Escales.

És un edifici de planta rectangular i coberta plana, obert amb sis arcs ogivals que conformen un porxo. La capella està situada en un extrem del recinte, de manera que l'arc emmarca la porta. A l'interior hi ha la imatge de la Verge amb un fons pintat amb les muntanyes de Montserrat i el lema Guieu-nos cap al Cel.