Cal Lladó o Ca la Ventura
(El Vilosell - Les Garrigues)

El Vilosell - Cal Lladó. Finestra de 1748 (Foto: Albert Esteves, 2020)

El Vilosell - Cal Lladó. Finestra de 1762

El Vilosell - Cal Lladó. Finestra de 1762 (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Plaça de l'Ajuntament, 4
És una de les cases més interessant del poble, construïda a començament del segle XVI, i per tant també una de les més antigues. Hi ha dos grans portals de mig punt, un d'ells amb un escut amb una data que podria ser 1512 o 1515. Entre els dos hi ha una singular escala semicircular que dóna accés a una porta rectangular molt més petita. Al pis principal hi ha dos balcons, amb els finestrals emmarcats amb pedra. A una de les llindes hi podem veure la data de 1748 i a l'altra la de 1762.

Antigament hi havia hagut una farmàcia, coneguda popularment com a Can Lladó. Actualment es coneix com a ca la Ventura, però també se l'ha anomenat cal Soler o cal Manxó.