Cal Balsell
(El Vilosell - Les Garrigues)

El Vilosell - Cal Balsell

El Vilosell - Cal Balsell (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Carrer de la Costa, 6
Aquesta casa és esmentada al cadastre de 1716 en aquests termes: una casa situada en lo Carre de la Costa propia de Pau Balsells consisteix en una entrada, estable, selle, cup, sala, cunja; tres aposentos, estimada sa propietat en 80# habitada per son duejo. Confronta de part devant ab lo carrer de la Costa de un costat ab lo Pobill Tarrago de altre costat ab Jaume Masiá; de detras ab Jaume Barnat¹. Destaca pel seu gran portal adovellat però, sobretot, per la singular finestra lobulada que té al seu damunt, amb una mena de cel·les a l'interior de les quals hi ha uns relleus que semblen figures humanes. Ha estat objetce d'una encertada restauració.

¹Vicenç Aguado Cudolà. "La delimitació de les muralles i del nucli antic del Vilosell mitjançant el cadastre del segle XVIII"