Mas Blanch i Jové. La Vinya dels Artistes
(La Pobla de Cérvoles - Les Garrigues)

La Pobla de Cérvoles - Mas Blanch i Jové (Foto: Albert Esteves, 2020)

La Pobla de Cérvoles - La Vinya dels Artistes

La Pobla de Cérvoles - La Vinya dels Artistes (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Pla de la Cantonella
A les finques del Mas Blanch i Jové, creat l'any 2006 i situat molt a prop de la Pobla de Cérvoles, hi ha la Vinya dels Artistes, una mena d'exposició permanent a l'aire lliure, ideada per Josep Guinovart, que té el propòsit de fusionar l'art amb la terra i el vi.

Es tracta d'un conjunt d'obres escultòriques contemporànies, repartides entre les vinyes i les oliveres, que poden ser recorregudes en cotxe o a peu seguint el camí surt del mateix celler. Són obres en general de grans dimensions, d'artistes de la talla de Guinovart, Joan Brossa, Carles Santos o Frederic Amat, entre d'altres. Des de l'any 2010, cada estiu s'incorpora al recorregut una nova obra.