Can Montmany de mas Peçoles
(Corbera de Llobregat - Baix Llobregat)

Corbera de Llobregat - Can Montmany de Mas Peçoles

Corbera de Llobregat - Can Montmany de Mas Peçoles (Foto: Albert Esteves, 2006)

Situació Carrer Mare de Déu de Lourdes, 15-19
Situada al sector conegut com l'Avall, la parcel·lació de les seves terres ha donat lloc a la moderna urbanització coneguda com Les Cases Pairals. L'existència del mas està documentada des de 1497. Es coneixia com lo mas Padrí. L'any 1560 va ser adquirit per Bartomeu Montmany de Sobrerroca, de Pallejà. Va pertànyer a la mateixa nissaga fins a la darrera pubilla, Carme Montmany i Bogunyà, filla de Pere Montmany de Peçoles i Montmany de Sobrerroca (mitjan segle XIX). La masia va ser molt transformada a començament del segle XX. A finals d'aquell segle es va dividir en setze habitatges tot i que en bona part conserva l'estil original.