El poble de Cervià de les Garrigues
(Cervià de les Garrigues - Les Garrigues)

Nucli de Cervià de les Garrigues

Nucli de Cervià de les Garrigues (Foto: Albert Esteves, 2020)

Cervià de les Garrigues. Postal antiga

Situació Ctra. LP-7032, km 0
Situat a l'esquerra del riu Set, el nucli de Cervià de les Garrigues té el seu origen l'any 1202, quan va ser fundat per Guillem de Timor dins la jurisdicció senyorial del castell d'Albi. La vinculació a la baronia d'Albi es va mantenir fins a la fi de l'Antic Règim. La part més antiga està situada al voltant de l'església de Sant Miquel, renovada al segle XVIII. Durant aquell segle, com tants altres pobles de la comarca, va tenir un notable increment de la població que va fer créixer el nucli urbà seguint les carreteres cap a l’Albagés, Vinaixa, la Pobla de Cérvoles i les Borges Blanques.