Cal Tarragó (Castell de Vinaixa)
(Vinaixa - Les Garrigues)

Vinaixa - Cal Tarragó

Vinaixa - Cal Tarragó (Foto: Albert Esteves, 2021)

Vinaixa - Cal Tarragó. Foto antiga (cartell in situ)

Situació Carrer del Calvari, 5
Casal renaixentista conegut popularment com el Castell, que ocupa el lloc on, probablement, hi hagué una primitiva fortificació medieval que no ha deixat restes. Malgrat les reformes efectuades, conserva bona part de la façana original, en la qual destaca el gran portal de mig punt adovellat -on hi ha un escut de la família Tarragó- i un finestral rectangular amb una columna central i un guardapols motllurat típicament renaixentista. Adossat a la casa principal es va afegir un nou cos, on hi hagué el molí. Podem veure dues portes de mig punt, una per on entraven les olives i l'altra pels animals.