Casas Amèlia de Ferrater Nerida
(Barcelona | Bonanova - Escolapis - Barcelonès)

Barcelona - Pomaret, 17-19

Barcelona - Pomaret, 17-19 (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorJuan José Hervás Arizmendi
Situació Pomaret, 17-19
Són dues cases bessones, adossades, dels anys 1904-1905. Les façanes principals són les que donen a cadascun dels jardins mentre que les encarades al carrer són les laterals, ressaltades amb sengles balcons, molt ornamentats amb relleus de temàtica vegetal, igual que les llindes de les obertures.

Com altres cases del mateix barri, van ser projectades per Juan José Hervás Arizmendi (Rivas de Jarama, 1851 -1914), autor de l'edifici del Círculo Ecuestre, a la Diagonal de Barcelona, que va treballar molts anys a les Filipines. La promotora, Amèlia de Ferrater Feliu, era la vídua del general José García Navarro, antic governador militar de Barcelona, mort l'any 1902. Actualment, és la seu de l'escola Santa Clara Schools.