Can Pomaret
(Barcelona | Bonanova - Escolapis - Barcelonès)

Barcelona - Can Pomaret. Rellotge de sol (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Can Pomaret (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany. Biblioteca de Catalunya-, 1922)

AutorJuan José Hervás Arizmendi (reforma)
Situació Pomaret, 25-31
Can Pomaret és una antiga masia que va ser adquirida a mitjan segle XVII per Francesc Roig, heretada després per Marià Alegre, baró de Castellet. La vídua d'aquest, Paula Duran Cerdà la va llegar, en morir, a l'Hospital de Sant Pau, que en va mantenir la propietat entre 1835 i 1860. Aquell any la va adquirir Lambert Fontanellas, però pocs anys després (1868) va ser embargada i en la subhasta posterior va passar a mans d'Anna Baucis. Va ser ella qui va procedir a la urbanització de la finca, que anava fins al passeig Bonanova i més amunt de l'actual ronda de Dalt.

La casa, rehabilitada per l'arquitecte Juan José Hervàs a finals del segle XIX respectant els volums i tipologia original de la masia, és un edifici de planta baixa i dos pisos, amb portal d'arc carpanell i coronament amb barana calada i rellotge de sol al capcer. Les finestres del primer pis estan emmarcades amb carreus de pedra picada.