Torre Àngela Mas (El Trapío)
(Barcelona | Bonanova - Escolapis - Barcelonès)

Barcelona - Esperança, 23-25 (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Esperança, 23-25 - Arxiu Municipal del Districte de Sarrià-Sant Gervasi -

AutorBonaventura Conill Montobbio
Situació Esperança, 23-25
Torre unifamiliar amb jardí, concebuda com a casa d'estiueig i actualment habilitada com a restaurant. Com podem veure al plànol adjunt, el projecte preveia un plafó central a la part alta de la façana amb una figura femenina típicament modernista. Al seu lloc hi veiem un esgrafiat geomètric de formes sinuoses, que es repeteix en altres llocs de la mateixa façana. Tota la composició, inclòs el disseny de les baranes, es pot inscriure dins del vessant més sezessionista del modernisme. Va ser projectada per un deixeble de Gaudí, Bonaventura Conill Montobbio (Barcelona, 1875 – 1946).