Rectoria
(Santa Coloma de Gramenet - Barcelonès)

Santa Coloma de Gramenet - Rectoria (Foto: CEDIP, 1997)

Santa Coloma de Gramenet - Església i rectoria

Santa Coloma de Gramenet - Església i rectoria (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorFrancesc Berenguer Mestres
Situació Plaça de l'Església
Al mateix temps que l'església (1912-15) va ser construït al seu costat l'edifici de la rectoria, una de les mostres més interessants de l'arquitectura modernista de Santa Coloma. En aquesta obra, d'arrel historicista, es fa clarament palesa la intervenció de Francesc Berenguer Mestres, deixeble i col·laborador de Gaudí, tot i que, igual que l'església, el projecte va ser signat per Miquel Pascual Tintorer.

L'edifici es caracteritza pels seus exteriors de pedra irregular i morter, el coronament esglaonat de la façana principal, les finestres estretes com espitlleres i el joc de volums asimètric i alhora equilibrat.