Torre Sansalvador
(Barcelona | Vallvidrera - Barcelonès)

Barcelona - Torre Sansalvador (Vallvidrera) (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Torre Sansalvador, plànol. Arxiu Municipal del Districte de Sarrià-Sant Gervasi

AutorAntoni Coll Fort
Situació Carrer Torre de Sant Salvador
Gran casal aïllat, situat en una finca de dimensions considerables, actualment dividit en diversos habitatges. Va ser promogut per Pau Sansalvador, l'any 1905. Consta de planta baixa, dos pisos i un pis superior central a manera de torratxa. Les teulades tenen amplis voladissos suportats amb cartel·les motllurades amb relleus vegetals. És remarcable la configuració de les finestres balconeres del segon pis, disposades com a grans finestrals trigeminats. Davant de la porta hi ha un porxo que fa de terrassa de la planta noble. La cobertura dels balcons laterals ha desfigurat en part la imatge original de l'edifici.