Estació superior del funicular
(Barcelona | Vallvidrera - Barcelonès)

Barcelona - Estació superior del funicular

Barcelona - Estació superior del funicular (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Estació superior del funicular (Foto: Fons Cuyàs -Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya-, 1910)

Barcelona

Barcelona (Foto: Fons Cuyàs -Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya-, 1910)

Barcelona - Estació superior del funicular (Foto: Josep M. Co de Triola -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, inicis segle XX)

TipusEstació
AutorBonaventura Conill Montobbio
Situació Carrer Queralt, 20 / Alberes, 14
El funicular de Vallvidrera va ser inaugurat l'any 1906. L'estació superior, situada a 359 m d'altitud, està situada prop del centre de Vallvidrera i, tot i les rehabilitacions de 1995-1998, ha conservat plenament el seu estil original, típicament modernista. Va ser projectada per Bonaventura Conill Montobbio (Barcelona, 1875 – 1946), probablement en col·laboració amb Arnau Calvet Peyronill. L'empremta modernista es fa palesa sobretot en el cos inferior, amb unes originals obertures de perfils parabòlics, emmarcades amb maó vist.