Casal l'Elèctric
(Barcelona | Les Planes - Barcelonès)

Barcelona - Casal l'Elèctric (Les Planes) (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Casal l'Elèctric (Les Planes) (Foto: Ajuntament de Barcelona)

Barcelona - Restaurant l'Elèctric, postal antiga

Barcelona - Restaurant l'Elèctric. Arxiu Municipal del Districte de Gràcia

Barcelona - Restaurant l'Elèctric. Plànol 1917. Arxiu Municipal del Districte de Sarrià-Sant Gervasi

Barcelona - Restaurant l'Elèctric. Plànol (detall signatura). Arxiu Municipal del Districte de Sarri

TipusHotels i hostals
AutorFerran Romeu Ribot
Situació Crtra. de les Planes, 98
Antic restaurant situat a pocs metres de l'estació de tren de les Planes, construït a la mateixa època, entre 1912 -1917. El seu nom prové del fet de ser un dels primers restaurants de Barcelona amb una cuina que funcionava exclusivament amb electricitat. L'any 1952 es va fer càrrec del restaurant l'empresa FECSA, de la família March. Als anys setanta estava abandonat i va ser expropiat, i els veïns del barri van reclamar el seu ús com a centre cívic. Va ser reformat pels arquitectes Francesc Pernas i Joaquim Galí, entre 1985 i 1987.

A l'Arxiu Municipal del Districte de Sarrià-Sant Gervasi hi ha un plànol de 1917 signat per Ferran Romeu (Fernando Romeu)* com a arquitecte, dins d'un expedient de legalització d'un edifici preexistent. Hi ha constància també d'una ampliació demanada l'any 1918 segons plànols de Josep Masdeu.

*L'Inventari del Patrimoni diu que el projecte és de Fernando Móner, sens dubte fruit d'una lectura errònia de la signatura del plànol.