Creu de Llevallol
(Barcelona | Vallvidrera - Barcelonès)

Barcelona - Creu de Llevallol

Barcelona - Creu de Llevallol (Foto: Pere López, 2014)

Barcelona - Creu de Llevallol (Foto: Anònim -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, inicis segle XX)

Barcelona - Creu de Llevallol (Foto: Frederic Flos -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, abans de 1936)

Barcelona - Creu de Llevallol  - Postal antiga

Barcelona - Creu de Llevallol - Postal antiga

Barcelona - Creu de Llevallol, a començament del segle XX

Barcelona - Creu de Llevallol, a començament del segle XX (Foto: Arxiu Municipal del Districte de Sants-Montjuic)

TipusCreus monumentals
Situació Camí Vell de Santa Creu d'Olorda
Antiga creu de terme, situada a l'antic camí de Santa Creu d'Olorda, prop de l'entrada del restaurant Ideal Collserola, on conflueixen els termes municipals de Barcelona i Sant Just Desvern. Va ser destruïda l'any 1936 i feta reconstruir per la propietària de Can Llevallol, Joana Bosch, l'any 1956. De la creu original es conserven alguns fragments a l'església de Vallvidrera. Era una creu gòtica, molt decorada i de gran valor artístic. La reproducció és només una evocació simplificada.