Creu de Collserola
(Barcelona | Vallvidrera - Barcelonès)

Barcelona - Creu de Collserola

Barcelona - Creu de Collserola (Foto: Albert Esteves, 2020)

Barcelona - Creu de Collserola. Fons Cuyàs

Barcelona - Creu de Collserola (Foto: Universitat de Barcelona. Centre de Recerca Polis Direcció Tècnica d'Urbanisme, 2002-2003)

TipusCreus monumentals
Situació Camí de Vallvidrera al Tibidabo, sota la torre de comunicacions
Al camí rural que puja de Vallvidrera al Tibidabo, just als peus de la torre de comunicacions de Collserola, hi ha les restes d'una creu feta construir l'any 1959 pel rector de Santa Maria de Vallvidrera. Per la informació que ens ha arribat, sembla que aquesta creu estava al turó de la Vilana i en desaparèixer aquest turó per les obres de la torre, llavors va ser traslladada a la seva ubicació actual. Va ser derruïda en un acte vandàlic, l'any 2006, i actualment (2020) només en resten els quatre esglaons de la base, i el pedestal hexagonal, amb relleus de sants a cadascuna de les cares.

Al sòcol del peu hexagonal hi ha gravada la inscripció AVE . CRUX . SPES . VNICA . VALLVIDRERA . MCMLIX