Casa del gremi d'Assaonadors
(Barcelona | Santa Caterina - Barcelonès)

Barcelona - Casa del gremi d'Assaonadors

Barcelona - Casa del gremi d'Assaonadors (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Assaonadors, 1 / Placeta d'en Marcús
Edifici que dóna a la placeta d'en Marcús, originàriament del segle XVII però molt transformat durant el XVIII i reformat de nou el 1852, quan algunes finestres van ser transformades en balcons. Tanmateix, manté poc alterada la fesomia del segle XVIII, caracteritzada per les finestres amb llindes i brancals de pedra motllurada, i paraments estucats de color rosat. A la part baixa s'observen encara estructures de pedra de l'obra antiga, així com l'escut del gremi d'assaonadors, amb la data de 1628 i una fornícula amb una imatge de Sant Joan Evangelista, el seu patró, que va ser destruïda el 1936 i refeta el 1958. A la façana que dóna a la placeta d'en Marcús s'hi va afegir una porta de ferro, d'estil modernista. A la mateixa façana cal destacar-hi un víctor, pintat per universitaris, segurament del segle XVII.

Els adobers de pells foren molt importants des de l'època medieval i a Ciutat Vella, "el districte dels gremis" segons Domingo Marchena.