Vil·la Magda
(Barcelona | Tibidabo - Barcelonès)

Barcelona - Colònia Tibidabo, 3

Barcelona - Colònia Tibidabo, 3 (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorJosep Masdeu Puigdemasa, m.o.
Situació Colònia Tibidabo, 3
Casa d'estiueig amb jardí, integrada dins de la promoció Colònia Tibidabo que va impulsar el doctor Salvador Andreu, l'any 1911. És un edifici amb façana simètrica, de tres cossos, el central més alt i lleugerament sobresortit. Les teulades tenen ràfecs pronunciats decorats amb esgrafiats. La decoració esgrafiada és, de fet, el que dona caràcter a la casa, amb formes florals de tiges sinuoses, molt característiques del modernisme. Un element singular és el balcó semicircular amb barana de forja, sota el qual una marquesina en forma de ventall fa funcions de porxo. La casa ha estat adaptada a la seva actual funció de residència per a la tercera edat.