Torre Francesc Ferrer
(Barcelona | Tibidabo - Barcelonès)

Barcelona - Torre Ferrer (Tibidabo)

Barcelona - Torre Ferrer (Tibidabo) (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Camí de Vallvidrera al Tibidabo, 55 / Camí del Totxo, 2
La Colònia Tibidabo, un conjunt de torres d'estiueig a la falda del Tibidabo, als carrers Colònia Tibidabo i del Totxo, va ser promoguda pel doctor Salvador Andreu, a partir de l'any 1911. La major part de les cases van ser projectades per Alfred Paluzie i per Josep Masdeu. D'aquesta en concret no ens consta l'autoria, però l'any 1912 el propietari demana permís per alçar la tanca exterior de la parcel·la i els plànols estan signats per l'arquitecte Albert Juan Torner.

Com la majoria d'aquests xalets, la casa s'estructura amb un cos més alt i sobresortit en façana i dos cossos de planta baixa i pis als laterals, tot plegat cobert amb teulades a tres o quatre aigües.