Vil·la Tibidabo
(Barcelona | Tibidabo - Barcelonès)

Barcelona - Colònia Tibidabo, 1

Barcelona - Colònia Tibidabo, 1 (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorAlbert Juan Torner
Situació Colònia Tibidabo, 1
Obra de l'any 1912, és una casa d'estiueig amb jardí situada en una parcel·la molt ben situada, just on comença la Colònia Tibidabo. En aquesta casa hi van fer estada personalitats com la reina Maria Cristina o el compositor Richard Strauss.

Té una complexa volumetria que no s'endevina veient només la façana més exposada, la que dona a la carretera de Vallvidrera, on una testera escalonada no deixa veure les teulades policromades dels diversos cossos que componen l'edifici. El que sí que es pot veure és la tribuna semicircular de la planta baixa, abocada al jardí. És remarcable la porta de la tanca exterior, amb relleus típicament modernistes.