Vil·la Montserrat
(Barcelona | Tibidabo - Barcelonès)

Barcelona - Camí de Cal Totxo, 17. Plànol  Arxiu Municipal del Districte de Sarrià-Sant Gervasi

Barcelona - Camí de Cal Totxo, 17. Plànol Arxiu Municipal del Districte de Sarrià-Sant Gervasi

AutorJosep Masdeu Puigdemasa, m.o.
Situació Camí de Cal Totxo, 17 / Camí de Sant Cugat, 28
Si observem el projecte d'aquest xalet (vegeu adjunt), de l'any 1916, veiem que la torratxa que havia d'estar coronada amb una airosa coberta apuntada s'ha quedat sense ella. La resta respon a la idea original i, tot i que l'edifici està en molt bones condicions, l'escàs contrast dels esgrafiats amb el fons blanquinós els hi resta el protagonisme que semblen tenir en els plànols del projecte, que encara respira -malgrat l'avançat de la data- l'alè modernista, molt evident en el disseny dels esgrafiats.

La casa va ser promoguda, com la resta de la Colònia Tibidabo, pel doctor Salvador Andreu. D'aquesta casa cal destacar la seva adaptació al pendent de la parcel·la, això fa que, vista des de la banda de migdia, tingui tres nivells més en relació amb la façana principal i ofereixi una imatge ben diferent.