Temple del Sagrat Cor del Tibidabo: Portada de la cripta
(Barcelona | Tibidabo - Barcelonès)

Barcelona - Temple del Sagrat Cor del Tibidabo. Portada de la cripta

Barcelona - Temple del Sagrat Cor del Tibidabo. Portada de la cripta (Foto: Albert Esteves, 2020)

AutorEusebi Arnau, Alfons Juyol
Situació Plaça del Tibidabo
Un dels elements més destacats del temple del Sagrat Cor és la portada de l'església inferior o cripta. Constitueix una singular interpretació modernista de l'arquitectura medieval i està constituïda per tres arquivoltes de mig punt inscrites dins d'un gran arc perimetral decorat amb un mosaic. Originalment hi havia un mosaic de la Santíssima Trinitat, obra de Daniel Zuloaga, que va ser destruït l'any 1936. Al seu lloc s'hi va situar, l'any 1955, un nou mosaic fet als Tallers Bru de Barcelona, d'iconografia hispanista, amb les figures de Colom i els Reis Catòlics, entre sants i personalitats eclesiàstiques.

De tot el conjunt sobresurten les escultures de la Mare de Déu de la Mercè, Sant Jordi i Sant Jaume, obres d'Alfons Juyol dissenyades per Eusebi Arnau.