Submarí soterrat
(Barcelona | Baix Guinardó - Barcelonès)

Barcelona - El submarí soterrat

Barcelona - El submarí soterrat (Foto: Canaan, 2014)

AutorJosep M. Riera i Aragó
Situació Thous, 5
En un terreny guanyat en urbanitzar el carrer Thous, flanquejant el túnel de la Rovira, es va configurar un espai urbà denominat Jardins d'Hiroshima. El seu element més característic és el que formen tres peces de bronze que representen la torreta i les aletes de proa i de popa d'un submarí, gairebé submergit, però no dins l'aigua sinó dins la sorra (que a vegades, quan plou, sí que esdevé un toll d'aigua). L'obra va ser encarregada a l'artista Josep M. Riera i Aragó (Barcelona, 1954), especialitzat en escultures d'avions, submarins o altres elements de transport. Tot i que l'encàrrec es va fer l'any 1986 l'obra no es va enllestir fins a l'any 1999.