Edifici Marina 343
(Barcelona | Baix Guinardó - Barcelonès)

Barcelona - Marina, 343 (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Marina, 343 (Foto: B01 Arquitectes)

AutorB01 Arquitectes (Roser Amadó Cercós / Lluís Domènech Girbau)
Situació Marina, 343
Conjunt residencial, constituït per 153 habitatges destinats a gent jove. Per això les seves dimensions són molt reduïdes, d'uns 40 m², i disposa de diversos espais comuns a la planta baixa. Volumètricament, està concebut amb els blocs disposats en forma de X descentrada, tots ells de planta baixa i cinc pisos, tret d'un d'ells, que assoleix tres plantes més i que, amb la marcada horitzontalitat del seu disseny, exerceix un fort contrast amb els altres cossos i li atorga caràcter al conjunt.

Segons els seus arquitectes (B01 Arquitectes) és el resultat, no encarcarat, d’una síntesi entre la cèl·lula bàsica de l’habitatge individualitzat, d’ús molt flexible, estructura clara i instal·lacions controlades i el món de l’agrupació d’habitatges, de les circulacions, de la volumetria amb alçades diverses, dels elements de tester de bloc, de la idea de pati interior i de serveis comuns.

El conjunt ocupa una part dels solars de l'antic quarter de cavalleria de Girona, igual que els jardins del Baix Guinardó que hi ha al seu davant.