Casa del passatge Sant Pere, 1
(Barcelona | Baix Guinardó - Barcelonès)

Barcelona - Passatge Sant Pere, 1, abans de la darrera restauració (Foto: Valentí Pons)

Barcelona - Taxdirt, 55

Barcelona - Taxdirt, 55 (Foto: Albert Esteves, 2020)

Situació Passatge Sant Pere, 1 / Alcalde de Móstoles, 30
No hem trobat cap informació relativa a aquesta casa, però hem de suposar que va ser construïda entre 1925-1930. La seva veïna (Alcalde de Móstoles, 32), per exemple, és de 1929. I, molt a prop, al carrer Taxdirt, 55, n'hi ha una altra, de decoració molt semblant, de 1927 (vegeu foto).

Es tracta d'un edifici de planta rectangular, de planta baixa i dos pisos, amb la façana més ampla abocada al passatge de Sant Pere. Mentre que la planta baixa està acabada amb un estucat que vol imitar un encoixinat de carreus, els dos pisos i els respiralls estan decorats amb esgrafiats sobre fons rogenc, amb dibuixos de gerros i elements florals i vegetals.