Torre Llibre
(Barcelona | El Carmel - Barcelonès)

Barcelona - Hortal, 57-59

Barcelona - Hortal, 57-59 (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Carrer Hortal, 57-59
Casa feta construir l'any 1896 per Antoni Maria Alcover* (Manacor, 1862 - 1932) per habitar-la quan era a Barcelona. És un bon exemple de l'arquitectura eclèctica que, a finals del segle XIX, convivia amb el Modernisme emergent, que es deixa sentir només en l'esgrafiat del fris. La restauració moderna li ha retornat la lluïssor i ens permet admirar-ne els detalls. Destaca especialment el capcer, de perfil clàssic, al centre del qual hi ha -significativament- el relleu d'un llibre.

*Mossèn Antoni Maria Alcover i Sureda va ser un important escriptor, lingüista, folklorista i arquitecte religiós. Va estar molt vinculat a Barcelona, on va ser un dels impulsors del Primer Congrés Internacional de la Llengua Catalana.