Mural de la Teixonera (Amb les nostres mans)
(Barcelona | La Teixonera - Barcelonès)

Barcelona - Mural de la Teixonera (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusPintura mural urbana (grafit)
AutorRoc Blackblock
Situació Plaça Doctor Maties Guiu
Pintat l'any 2019, en una gran mitgera de la plaça Doctor Maties Guiu, és un homenatge a aquells immigrants que, arribats al barri als anys seixanta, van començar a construir les seves cases amb les seves pròpies mans. El mural està dividit en dues parts. A la part inferior veiem una casa senzilla, d'una sola planta, pintada amb colors ocres, i a la part superior, omplint tota la mitgera, el mural amb la imatge d'una família construint casa seva. Si l'observem amb detall, veurem que són les dones les que carretegen els materials, mentre els homes s'ocupen dels fills, un homenatge -també- al paper de la dona. Tot plegat està pintat amb una gamma de tons ocres i vermellosos -inspirat en les totxanes que sortien de la bòbila Carmen- que li aporten una gran expressivitat.

El seu autor, que signa amb el nom artístic de Roc Blackblock, és un dels principals muralistes urbans contemporanis, amb obres destacades a Barcelona i molts pobles de Catalunya.