Torre-Mirador de la Clota
(Barcelona | La Clota - Barcelonès)

Barcelona - Mirador de la Clota (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Barri de la Clota, amb el Mirador en primer terme

Barcelona - Barri de la Clota, amb el Mirador en primer terme (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Capcir, 2-6 / Puríssima, 1-7
Un dels elements més singulars del barri de la Clota és una torratxa-mirador, adossada a una casa amb jardí, entre els carrers Capcir i Puríssima. És una torre cilíndrica coronada amb una balustrada circular de major diàmetre, recolzada sobre mènsules. Tot i el seu aspecte de torre d'aigua, tenia exclusivament la funció de mirador i, segons testimonis de l'època, va ser alçada l'any 1922 pel propietari de la casa, pel desig de la seva muller de poder veure el mar, en una època en què la manca d'edificacions ho feia possible. Això fa que se la denomini la Torre del Capritx.