Torre Jussana
(Barcelona | La Clota - Barcelonès)

Barcelona - Torre Jussana

Barcelona - Torre Jussana (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Camí de Sant Genís a Horta, 54-56 / Cardenal Vidal i Barraquer, 30
Ocupa el lloc d'una antiga masia, coneguda com a mas Soler, i el seu nom actual fa referència a una torre de defensa que no ha deixat cap rastre. L'any 1644, la casa va passar a mans del monestir de Sant Jeroni de la Vall d'Hebron. Al segle XVIII va ser arrendada a la família Gausachs i, el 1798, venuda a la família Milà. Des de 1992 és de propietat municipal.

L'edifici actual, construït cap a l'any 1925, és una casa senyorial d'estil afrancesat, amb una sumptuosa escalinata que es desplega a banda i banda per donar accés a la porta principal, emfasitzada per dues columnes clàssiques, les quals suporten un entaulament semicircular buit, presidit per un ostentós gerro de flors amb dos caps d'animals fantàstics. Al seu davant hi ha un jardí, amb una gran bassa rectangular, antigament alimentada des d'una mina.