Can Travi Vell
(Barcelona | Vall d'Hebron - Barcelonès)

Barcelona - Can Travi Vell

Barcelona - Can Travi Vell (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Av. Vidal i Barraquer, 47-51
L'origen d'aquesta masia es pot recular fins al segle XVI i, de fet, malgrat els canvis que han afectat l'exterior de la casa, encara conserva al seu interior algunes sales cobertes amb volta, malgrat que una explosió de butà, l'any 1975, va esfondrar la cuina i el menjador, els cups, el celler i la capella. Restaurat el que quedava, actualment està ocupada per la Guàrdia Urbana. Amb tot, conserva ben poca cosa del seu aspecte originari.

Al segle XVIII era propietat de la família Garrigó. L'any 1839 va ser adquirida per Josep de Travy i de Casanova. Les seves terres eren importants per la riquesa d'aqüífers, que abastien tot el terme d'Horta.