Escola Taxonera
(Barcelona | El Carmel - Barcelonès)

Barcelona - Escola Taxonera (Foto: Albert Esteves, 2021)

TipusEdifici escolar
AutorEmili Donato Folch
Situació Farnés, 60-72
Centre escolar situat en un terreny amb un fort desnivell, a l'extrem d'un barri molt densificat, però abocat a un espai molt més diàfan, a Vall d'Hebron, sobre el qual té unes excel·lents panoràmiques. Tot i que és a tocar del barri de la Teixonera, està situat dins dels límits del barri del Carmel.

L'edifici va ser projectat per Emili Donato i es va construir entre 1978 i 1981. Té una estructura tributària de la seva funció com a centre escolar: un espai triangular on hi ha l'entrada i les sales comunes, i un altre rectangular, on hi ha les aules, relacionades amb un pati intermedi. A sota d'aquest pati hi ha un dels elements més característics de l'edifici, un porxo que té una llargada de 100 m. L'altre element que personalitza l'obra és el potent mur de formigó, de perfil sinuós, que s'enfila pel pendent i que s'obre amb un balcó quadrat que l'alleugereix i l'humanitza.