Església de Can Marcet
(Barcelona | Vall d'Hebron - Barcelonès)

Barcelona - Can Marcet. Església

Barcelona - Can Marcet. Església (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Can Marcet. Església (Foto: Enfo, 2012)

Barcelona - Can Marcet. Església (Foto: Fons Cuyàs Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC))

EstilRacionalisme - Moviment Modern
AutorManuel Baldrich Tibau
Situació Passeig de la Vall d'Hebron, 256
El primer monestir barceloní de les monges de la Visitació de Santa Maria, més conegudes com les Saleses, es va alçar l'any 1874 al passeig de Sant Joan de Barcelona, on ara hi ha el col·legi marista. D'allà es van haver d'exiliar l'any 1936 i, quan van retornar, acabada la Guerra, van buscar un lloc nou per instal·lar-se i van decidir adquirir la finca de Can Marcet, una part de la qual era ocupada pel col·legi dels salesians. A l'antiga casa d'estiueig hi van adossar uns nous edificis, bàsicament un claustre i una església, de línies modernes, obra de l'any 1958.

L'edifici, de façanes austeres, totes de maó vist, destaca especialment pel campanar, obert amb unes estretes finestres verticals, decorades amb vitralls. L'estil és molt semblant al de l'església de les Llars Mundet, situada no gaire lluny, obra del mateix arquitecte, Manuel Baldrich Tibau (Tarragona, 1911 - 1966).