Can Fargues
(Barcelona | La Font d'en Fargas - Barcelonès)

Barcelona - Can Fargues (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Jardins de can Fargues

Barcelona - Jardins de can Fargues (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Can Fargues. Capella desapareguda

Barcelona - Can Fargues. Capella desapareguda (Foto: Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya, entre 1890 i 1936)

Barcelona - Can Fargues (Foto: Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, entre 1890 i 1936)

Barcelona - Can Fargues - Ignasi Adroer

Barcelona - Can Fargues - Ignasi Adroer (Foto: Ignasi Adroer -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya-, c.1931)

Barcelona - Can Fargues. Postal antiga

Situació Pg. Maragall, 383-389 - Av. Frederic Rahola, 2-8 - Carrer Peris Mencheta, 1-3
L'origen d'aquesta masia és una torre del segle XIII, la qual es va anar ampliant amb diferents cossos al llarg dels segles següents i que, malgrat les intervencions posteriors i el canvi d'usos, conserva en bona part la seva estructura i aparença original. Del segle XVIII és la bodega i el jardí romàntic. Comptava amb una capella, que va ser aterrada l'any 1914.

El nom de can Fargues el va adquirir cap a la fi del segle XIX, abans es coneixia com a can Pujol, d'ençà que, l'any 1809, va ser adquirida per Josep Pujol i March, regidor barceloní en temps de l'ocupació napoleònica. La restauració borbònica el va dur a la presó i va deixar el mas a la seva germana Francesca, vídua d'Antoni de Casanovas. La finca va passar, per herència a Baltasar de Casanovas i de Bacardí i d'ell, a la seva filla, Montserrat de Casanovas i Fernández de Landa, casada amb Pere Fargas i Sagristà. D'ell prové el nom de Can Fargues. L'any 2009 va passar a mans municipals, després d'una llarga reivindicació veïnal que va aconseguir evitar el seu enderrocament. En l'actualitat acull una escola de música.