Casal Ramona
(Barcelona | La Font d'en Fargas - Barcelonès)

Barcelona - Camil Oliveras, 40 (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Camil Oliveras, 40. Edifici interior

Barcelona - Camil Oliveras, 40. Edifici interior (Foto: Albert Esteves, 2021)

Situació Camil Oliveras, 40
Conjunt de dues cases situades dins de la mateixa parcel·la, una arran de carrer i l'altra al fons del jardí. Aquesta darrera és la més interessant, tant pels seus tres grans arcs de mig punt sostinguts amb pilars metàl·lics, a manera d'una llotja, com pels seus detalls ornamentals, tributaris d'un Modernisme ja fora d'època. Té inscrit el nom de Casal Ramona i la data de 1916. La casa principal, enrasada al carrer, d'estructura simètrica, presenta una estètica més convencional, enriquida -això sí- amb uns delicats esgrafiats de caràcter floral.