Casa Josep Fabré
(Barcelona | La Font d'en Fargas - Barcelonès)

Barcelona - Pedrell, 65

Barcelona - Pedrell, 65 (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorEusebi Climent Viñolas
Situació Pedrell, 65 / Font d'en Fargas, 39-43
Casa unifamiliar amb jardí, obra de l'any 1912, projectada pel mestre d'obres Eusebi Climent Viñolas (1840 - 1917), concebuda dins dels esquemes més repetits del modernisme popular, tan habitual durant els primers anys del segle XX. La façana, simètrica, present un balcó corregut amb barana de pedra, sobresortit a la part central, en línia amb el lleuger avançament de la porta. L'ornamentació de les finestres i els respiralls, igual que el coronament sinuós i mixtilini -ressaltat amb gerros de flors- és també plenament modernista. És remarcable la porta de ferro de la tanca exterior.