Església de Sant Antoni de Pàdua
(Barcelona | La Font d'en Fargas - Barcelonès)

Barcelona - Església de Sant Antoni de Pàdua (Foto: Albert Esteves, 2021)

Barcelona - Església de Sant Antoni de Pàdua. Interior

AutorAdolf Florensa Ferrer
Situació Pedrell, 64-66
El progressiu augment de residents i estiuejants que es va anar produint al barri, sobretot a partir de la urbanització promoguda per Pere Fargas i la seva esposa, Montserrat Casanovas, l'any 1912, i la construcció de les cases de la Cooperativa de Periodistes pocs anys després, va fer necessària la creació d'una nova parròquia que donés serveis religiosos als feligresos, els quals s'havien de desplaçar al Carmel o a Horta per sentir missa.

Així, cap als anys vint es va començar a recaptar diners entre els veïns i, l'any 1927, es va poder inaugurar la nova església, projectada per l'arquitecte Adolf Florença, que tenia al barri la seva casa d'estiueig. És un edifici senzill, inspirat en les capelles rurals dels pobles mariners. Va resultar molt malmesa l'any 1936 i restaurada després de la Guerra pel mateix Florensa. El primer rector de la parròquia va ser, durant molts anys, mossèn Josep Bundó.