Cases Josep Cartoixà
(Barcelona | La Font d'en Fargas - Barcelonès)

Barcelona - Maurici Vilomara, 51-53

Barcelona - Maurici Vilomara, 51-53 (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorLluís de Miquel Roca
Situació Maurici Vilomara, 51-53
Conjunt de dues cases idèntiques, projectades l'any 1912 per Lluís de Miquel i Roca, un mestre d'obres titulat l'any 1866 que ha deixat nombrosos projectes a la ciutat de Barcelona. Es tracta de dues cases molt senzilles, amb la típica estructura de tres obertures simètriques amb la mateixa composició i els respiralls, perfilats amb relleus, a sobre. Allò que els hi dona caràcter són, sens dubte, els destacats capcers lobulats del coronament, que s'erigeixen en els veritables protagonistes de les façanes.

Sorprèn que aquestes cases, juntament amb la del núm. 59, de característiques semblants, no estiguin catalogades, quan ho estan altres edificis del barri de menor interès.