Cases dels Periodistes: Torre Maria
(Barcelona | La Font d'en Fargas - Barcelonès)

Barcelona - Marquès de Foronda, 9

Barcelona - Marquès de Foronda, 9 (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorJuli Maria Fossas Martínez
Situació Marquès de Foronda, 9
En aquesta casa, que formava part del grup de cases de la Cooperativa de Periodistes, hi va viure la família del polític Antoni Rovira i Virgili fins que va haver de marxar a l'exili i la casa va ser requisada. La família no la va poder recuperar -i rehabilitar- fins a l'any 1985. Va ser construïda, com la resta del grup, cap a l'any 1917, dins del mateix estil noucentista que va impregnar tota la promoció, projectada per Juli Maria Fossas. Volums maclats amb torratxa-mirador, teulades amb ràfecs sobre cabirons i ornamentació discreta -només unes garlandes esgrafiades- en són els trets més característics.