Cases dels Militars (Carrer Segle XX)
(Barcelona | El Guinardó - Barcelonès)

Barcelona - Segle XX, 67

Barcelona - Segle XX, 67 (Foto: Albert Esteves, 2021)

AutorEnric de Babot Frayse
Situació Carrer Segle XX, 67-85
Conjunt de cases unifamiliars adossades, de planta baixa i pis, que abasten tot el tram de carrer, interrompudes, però, per alguns d'edificis moderns que trenquen la unitat constructiva. Totes les cases són iguals, tret de les cases dels dos xamfrans, formalment idèntiques però de majors dimensions. Són façanes senzilles però molt dignes, totes coronades amb uns capcers triangulars i decorades amb peces de ceràmica verda.

Formaven part de la promoció de 42 habitatges empresa l'any 1927 per la Cooperativa Militar, a la qual pertanyen també les cases del passatge tinent Costa, situat a l'interior de la mateixa mançana.